Home          Media          Biografie          Specials          Contact          English
 

 

 

De violistes van StringCats zijn beiden conservatorium geschoold, hebben in diverse orkesten en ensembles gespeeld en zijn goede vriendinnen. Zij hebben les gehad van verschillende bekende viooldocenten in Nederland en beheersen hun instrument uitstekend. Deze klassiek geschoolde jonge dames hebben een bijzondere interesse en liefde voor het spelen van moderne, hippe muziek op hun klassieke instrument, de viool.

Hun internationale afkomst zorgt voor de nodige aanstekelijke en herkenbare global sounds and grooves! In 2009 waren ze dan ook veelvuldig te bewonderen met hun Global Show met diverse wereldhits met internationale allure en klassieke touch!

In 2010 zijn ze van start gegaan met een nieuwe bijzondere show StringCats BaRock: een show met bijvoorbeeld Bach in Rock uitvoering, met een transformatie van eigentijdse Barokke dames naar stoere jonge violistes met opzwepend en herkenbaar repertoire!
In
2011 bereikten zij de halve finale van Holland's got Talent waarmee StringCats écht een feit werd.

Hun deelname aan StringCats doen zij met veel overgave en enthousiasme. Het plezier in hun spel in combinatie met hun grote talent en professionaliteit van hun live performance op het podium, zorgt voor een bijzondere tóp showact.

Nu - 2013 - wordt hun nieuwe show 'DUEL' veel geboekt, met cross-over repertoire waarin de twee elektrische violistes zo nu en dan een muzikale battle ('duel') opvoeren

Klik hier voor foto's